Szülőföldön magyarul: kezdik a 2022-es támogatás utalását

Az OTP Bank Románia április 13-án elkezdi a Szülőföldön magyarul támogatások ütemezett kifizetését, írják közleményükben.

Azok az igénylők, akik megkapják a pozitív elbírálásról szóló levelet, az abban megadott dátumtól kezdődően vehetik fel a 2021-2022-es tanévre szóló, 22.400 forintnak megfelelő 270 lejes oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatást.

A megnövelt értékű, 100.000 forintnak megfelelő támogatás a 2022-2023-as tanévre vonatkozik, és már lehet igényelni a támogatást.

Az OTP Bank fiókba csak akkor szükséges befáradni, ha új igénylőről van szó, vagy a levélben a személyes adatok frissítésére, illetve új szerződés aláírására vonatkozó felhívás szerepel.

A támogatás ingyenesen felvehető bármelyik romániai bankautomatából. Az OTP Bank ATM-eknél mindenkor díjmentes a készpénzfelvétel, míg más romániai bankok automatáinál havi két alkalommal lehet ingyenesen összeget felvenni.

Amennyiben kérdés merülne fel az igénylésekkel kapcsolatosan, forduljanak a Szülőföldön magyarul erdélyi irodájához a 0266-244450-es telefonszámon vagy weboldalukon keresztül. A bankszámlaszámmal, bankkártyával kapcsolatos kérdésekre az OTP Bank munkatársai tudnak válaszolni.