Szülőföldön magyarul: indul a kifizetés

Az OTP Bank Románia március 4-én fokozatosan elkezdi a Szülőföldön magyarul program támogatásainak kifizetését, írják a program közleményében.

Az ütemterv szerint a kifizetések a következő hét hétben történnek. Az igénylők az RMPSZ (Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége) által küldött levélből értesülhetnek arról, hogy mikortól tudják felvenni a 302 lej értékű támogatást, amihez ingyenesen bármelyik romániai bankautomatánál hozzáférhetnek. Az OTP Bank ATM-eknél mindenkor díjmentes a készpénzfelvétel, míg más romániai bankok automatáinál havi két alkalommal lehet ingyenesen összeget felvenni.

Az OTP Bank munkatársai arra kérik a kedvezményezetteket, hogy csak akkor látogassanak el személyesen a bankfiókokba, ha erre külön felszólítást kaptak az értesítő levélben, vagy másképp nem áll módjukban átvenni a támogatást. Amennyiben alá kell írni a szerződést és átvenni az OTP bankkártyát, vagy újranyitni a zárolt számlát, akkor az ügyfeleknek be kell fáradniuk a legközelebbi OTP Bank fiókba. Ha frissíteni kell a személyes adatokat, akkor ezt meg lehet tenni online vagy személyesen bármelyik OTP Bank fiókban.

Hozzáteszik, amennyiben bármilyen kérdés merül fel az igénylésekkel kapcsolatosan, forduljanak az irodához a 0266-244450-es telefonszámon vagy weboldalukon keresztül keressék meg őket. A bankszámlaszámmal, bankkártyával kapcsolatos kérdésekre az OTP Bank munkatársai tudnak válaszolni.

Az idén 134.205 támogatási igénylés érkezett be az RMPSZ-hez a Szülőföldön magyarul program keretében, ebből 129.229 oktatási-nevelési, 4.325 pedig hallgatói támogatásra. Az igénylések közül 954 dosszié hiánypótlásra szorult, kiegészítésük lezárult.