Született Hannák és Dávidok

Több gyermek született és többen keltek egybe 2021-ben, mint a korábbi évben, de az elhalálozások száma is nagyobb volt az előző évhez képest, ahogy a válásoké is, derül ki a városháza honlapján közzétett anyakönyvi adatokból.

Tavaly összesen 1.300 kisbaba született Udvarhelyen, ami az előző évhez képest 80-nal többet jelent, de ez ne tévesszen meg senkit, mivel nem minden, a városi kórházban született baba lesz hivatalosan udvarhelyi lakos. A legtöbb gyermek októberben született, összesen 125 újszülött, a legkevesebb februárban és júniusban, mindkét hónapban 86 kisbaba.

2021-ben összesen 151 házasságkötést jegyeztek, 32-vel többet, mint egy évvel korábban, illetve 840 elhunyt személyt, ami 163-mal több a 2020-as évhez képest. A legtöbb haláleset októberben történt, amikor 126-an hunytak el, míg a legkevesebb elhunytat augusztusban jegyezték, összesen 38 személyt.

Tavaly 8 házaspár vált el, öttel több, mint 2020-ban.

A legnépszerűbbek

2021-ben több kisfiú született, mint kislány, igaz, majdnem holtversennyel zárult az év: fiúkból összesen 652-őt jegyeztek, míg lányokból 648-at.

A fiúknak legtöbbször a Dávid nevet adták, összesen 30-an kapták ezt a nevet, őket követik a Botondok (20), a Milánok (19) és Ádámok (19) a gyakori neveket tekintve. Népszerűek voltak még a Márk, Tamás, Zalán, Olivér, Bence és Krisztián nevek is.

A szülők leggyakrabban Hanna nevet adtak kislányuknak, összesen 32 Hanna született, de az Anna is népszerű volt, 23 kislányt neveztek el így, 17-en a Fanni nevet kapták, és népszerűek voltak még a Nóra, Dorka, Jázmin, Anita, Eszter, Flóra, Boglárka nevek is.

Hogy is hívják?

A különlegesebb névválasztásokból sem volt hiány a tavalyi évben, amikor Zete, Benett, Zétény, Ezra, Elisei, Kadosa, Konor, Medárd, Zádor fiúneveket is választottak a szülők, ezeket egy-egy újszülött kapta. A kislányoknál az Amina, Armella, Honória, Ankisza, Milla, Lelle, Zorka, Véda, Opál nevek számítanak különlegesnek, amiket szintén egy-egy kislány kapott tavaly városunkban.

A kiemelt kép illusztráció. Archívum/GÁL Előd