Szoros volt az elnökválasztás a Néppártnál

Alig egy szavazattal kapott többet, és így nyerte meg az elnökválasztást Csomortányi Istvánt az Erdélyi Magyar Néppárt országos küldöttgyűlésén. Az új pártelnök 84-83 arányban, 3 érvénytelen szavazat mellett győzte le Soós Sándort, aki nem hagyja annyiban a dolgot.

A zárt ajtók mögött rendezett március 23-i ülésen az öt elnökjelölt közül Szilágyi Zsolt eddigi elnök és Toró T. Tibor ügyvezető elnök Csomortányi, míg a székelyudvarhelyi Nagy Pál Soós Sándor javára lépett vissza.

A második helyezett érvénytelennek tekinti az elnökválasztás eredményét. „Jelen volt és szavazott 170 küldött, ennek megfelelően az egyszerű többség 86 szavazatot jelent. Csomortányi István 84 szavazatot kapott, én 83-at. Igaz, hogy egy szavazattal megelőzött, de nem kapott elég voksot” – érvelt.

Csomortányi István, az alakulat új vezetője szerint nincs ok kételkedni a voksolás szabályszerűségében, bízik a párt felügyelő bizottságában. A 36 éves Csomortányi, aki eddig a Bihar megyei szervezetet vezette, a 2011-ben alapított Néppárt harmadik elnöke lett Toró T. Tibor és Szilágyi Zsolt után.