Szőnyi Ferencről hallottál már? Itt az ideje!

A világ egyik talán legextrémebb hobbi sportolójával, az esemény leírása szerint egy élő legendával találkozhatsz április 6-án, csütörtökön 19 órától. Azzal a Szőnyi Ferenccel, aki közel 40 évesen kezdett el rendszeresen sportolni és nagyon rövid idő alatt „emberi ésszel felfoghatatlan” teljesítményeket ért el.

Amellett, hogy nevéhez fűződik több ultra távú versenyrekord, világrekord és többször nyert Deca Ironmant, amely 38 kilométer úszásból, 1800 kilométer kerékpározásból és 422 kilométer futásból áll, 2009-ben Mexikóban ultratriatlon világbajnok lett. Miközben 20 és 30-szoros Ironman versenyeket teljesített, 2017-ben részt vett a világ legextrémebb futóversenyén a Himalájában, a Hell Race-en, ahol a 480 kilométeres távot csupán három versenyző vállalta. „Közülük csak Feri tudta teljesíteni” – sorolja eredményeit a Facebook-esemény leírása. Szőnyi egyébként többszörös résztvevője a Spartathlon nevű ultrafutóversenynek, és a 780 kilométeres El Caminó-i zarándokutat is futva teljesítette.

Nem csoda tehát, hogy Szőnyi Ferencről életrajzi regény íródott, amelyet most először mutatnak be Erdélyben. A The Racemachine megvásárolható és dedikáltatható lesz a helyszínen, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal Szent István termében.