Szombaton nő, vasárnap férfi okozott ittasan balesetet

A kép illusztráció / thescottishsun.com

Szombaton kezdődött a poharazgatás. Augusztus 20-án délután fél hat körül Felsőboldogfalva irányából Homoródszentmárton fele tartott kocsival egy 52 éves udvarhelyi nő, amikor összeütközött egy 36 éves bukaresti férfival. A balesetben megsérült nőt a helyszínen ellátták a mentősök. Az alkoholtesztből kiderült, hogy a hölgynek 1,32 mg/l alkohol volt a leheletében, a férfi esetében nulla volt az érték. Bűnügyi eljárás indult az udvarhelyi sofőr ellen ittas vezetés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt, közölte honlapján a Hargita megyei rendőrség. 

Augusztus 21-e sem telt el ittas vezetés nélkül, ezúttal a férfi ivott, mielőtt volánhoz ült. Egy 46 éves felsőboldogfalvi férfi Oroszhegy fele tartott, de Székelyszentkirályon baleset szenvedett: székelyudvarhelyi nővel ütközött. A balesetben megrongálódott mindkét jármű, a férfi leheletében 0,79 mg/l alkoholt regisztráltak, az 58 éves hölgy leheletében nem mutatott ki alkoholt a készülék. Ittas vezetésért fogják számon kérni a felsőboldogfalvi sofőrt. 

Bár sérülés, kár több nem történt, a szesz vezette a rutinellenőrzési statisztikákat Udvarhelyszéken vasárnap.

Már reggel elkezdték

Augusztus 21-én két férfit csíptek el ittasan. Egy 53 éves zetelaki férfi már 7 óra 30 perckor 0,44 mg/l alkohollal a leheletében kocsikázott Udvarhelyen. Két órával később egy 60 éves helybéli sofőrnél 0,67 mg/l alkoholt mutatott ki a szonda, miután belefújt. Esetükben ittas vezetés miatt indul eljárás.

Szentábrahámon, a 46-os községi úton egy magyar állampolgárt állítottak meg, aki nem rendelkezett az általa vezetett motorbiciklihez szükséges jogosítvánnyal. Később kiderült, hogy a motorbicikli nem is volt bejegyezve, ő legalább ittas nem volt. Jogosítvány nélküli és bejegyzetlen jármű vezetéséért indítanak bűnügyi eljárást ellene, olvasható a rendőrség hétvégi balesetekről, közlekedési kihágásokról szóló közleményében.