Isten áldja a Szejkén!

fotó: a Magyar Unitárius Egyház Facebook-oldala | archív

Gyerek- és lelkigondozó sátorral, ingyenes lovaglási lehetőséggel a gyermekeknek, féláras Mini Erdély Parkba szóló belépőkkel várják szombaton, szeptember 18-án az unitáriusokat, és nem csak, a Szejkefürdőre.

Meghallgathatod a frissen megválasztott püspök beszédét és imáját, lehet úrvacsorát venni, és a Hagyományőrző Huszárokban, valamint a homoródalmási fúvószenekar muzsikájában gyönyörködni, amint az Orbán Balázs szobránál tisztelegnek.

Koncert is lesz, koszorúzás, köszöntőbeszédek, étel viszont a vendégvárók által kínált zsíros kenyéren kívül, nem, ezért ajánlják, hogy enni- és innivalót otthonról tarisznyáljon a gyülekezet. Akárcsak pokrócot és esernyőt.

A találkozó alkalmával két programsátrat működtetnek. A gyereksátorba kézműves foglalkozásokra és játékokra várják a gyerekeket. A lelkisátorba azokat a felnőtteket invitálják, akik a járvány okozta félelem és veszteség nyomán kiscsoportos lelki megerősödésre vágynak.

Parkolóhelyet a szejkefürdői forrásnál, valamint a híd előtti téren kialakított parkolókban biztosítanak.

Mini mennyország féláron

A találkozó résztvevői kedvezményben részesülnek, a Mini Erdély Parkba – kitűzőjük felmutatásával – 50 százalékos kedvezménnyel léphetnek be. Így a felnőtteknek 10, a gyerekeknek 5 lejbe kerül a jegy.

Az Orbán Balázs Látogatóközpontba ingyenessé tették a belépést, de járványügyi megfontolásból csak ötszemélyes csoportokat engednek be egyszerre az épületbe. Mindkét helyre a kedvezményes belépést az istentisztelet és úrvacsoravétel előtt vagy után lehet igénybe venni – tájékoztat közleményben az unitárius egyház sajtószolgálata.

A Zarándok Nyargaló jóvoltából a gyermekeknek ingyenes lovaglást biztosítanak, felügyelettel.

A találkozó programja:

10.00: Hagyományőrző Huszárok tisztelgése Orbán Balázs szobránál, a Homoródalmási Fúvószenekar közreműködésével

11.00: A nemzeti zászló átvétele

11.15: Istentisztelet: egyházi beszédet és imát mond Ft. Kovács István püspök

12.00: Az úrvacsorai adománnyal kapcsolatos tájékoztató beszéd – Csécs Márton Lőrinc, a Kolozs-Tordai Unitárius Egyházkör esperese részéről

12.15: Úrvacsorai ágenda, majd úrvacsoraosztás. Úrvacsoravételre előkészítő beszédet és imát mond Jobbágy Júlia, a Kolozs-Tordai Unitárius Egyházkör jegyzője

13.45: Koszorúzás Orbán Balázs sírjánál

14.15: Köszöntőbeszédek

14.30: Koncert: Buzogány-Csoma István és zenekara