Szólj bele! – Lejárt a szavazás

Még nincs hivatalos eredményhirdetés, de már borítékolhatók a győztesek.
A képek illusztrációk a Szólj bele! honlapjáról.

„Köszönjük, hogy szavaztál a Szólj bele! program projektjeire!” – ezt az üzenetet olvashattuk pénteken a városháza facebook oldalán. A városlakók több mint egy hónapon át, szeptember 19-től október 31-ig szavazhattak a program honlapján a legjobb ötletekre.

A nyár elején meghirdetett pályázati felhívás értelmében bárki javasolhatott projektet, ami szebbé, jobbá, élhetőbbé teheti Udvarhelyt. A benyújtott terveket szavazásnak vetették alá és mind a hat kategóriában nyertest hirdetnek, várhatóan a jövő héten.

Ezeket a pályázatokat önkormányzati pénzből meg is valósítják, miután elvégezték a hatástanulmányokat (ha nem csak javítást, hanem beruházást is feltételez), illetve a város 2019-es költségvetésébe foglalják őket – árulta el megkeresésünkre Jakab Attila városmenedzser.

Itt vannak a nem hivatalos eredmények,

a legtöbb szavazatot gyűjtő projektek tehát a következők:

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum által benevezett Sétatéren található Mezítlábas Park felújítása és bővítése 2290 lájkkal toronymagasan verte az egész mezőnyt, a zöldövezetek kategóriában a másik öt pályázatot, köztük az 597 lájkos kutyaparkot és az 1439 lájkos szabadtéri teqball-asztalokat.

Székelyudvarhely akadálymentességi térképe és útvonal-tervezője nyerte 1131-el szavazattal a digitális város (avagy smart city) kategóriát. Az elsősorban ba­ba­ko­csisok és ke­re­kes­szé­kesek számára hasznos ötletet nem más mint az Orbán Alapítvány terjesztette fel.

Járdák és gyalogos övezetek közül Kakassy Norbert 276 lájkot gyűjtött az okos zebrára, ami a 134 lájkos Csalogató 3D utcarajzos ötletet előzte be. A nyertes ötlet lényege, hogy az át­já­rók vé­gé­re mozgás­érzékelős lám­pa­tes­te­ket kell elhelyezni, ame­lyek be­lát­ha­tó­vá te­szik a tel­jes gya­log­át­ke­lőt.

Hasonló témában, de a közterületek kategóriájában a csereháti bérlők Spórolj fényesen elnevezésű napenergiás közvilágítása nyerte a legtöbb szavazatot, szám szerint 184-et, szoros versenyben a kacsaetető automatával és az Udvarhely óriásfelirattal.

Mobilitás kategóriában Mátyás Arthúr játszótereken elhelyezhető kerékpárjavító-állomása 118 lájkkal nyert a 61 lájkot összegyűjtő kisvonatos városnézés projekttel szemben.

A összes benevezett projektet és a kategóriákat ide kattintva tekintheted meg.