Szó sem lehet az online oktatásról a miniszterelnök szerint

Szóba sem jöhet az online oktatás bevezetése a fűtés hiánya miatt – jelentette ki Nicolae Ciucă a prefektusokkal tartott távkonferencián csütörtökön. A kormányfő hozzátette, hogy elfogadhatatlan lenne ilyen döntés meghozatala, miközben arra keresik a megoldást, hogy biztosítsák az oktatási folyamat koherens, zökkenők nélküli működését. 

„Megtalálják a megoldást azoknak az oktatási intézményeknek az esetében is, ahol fűtőolajjal fűtenek”, mondta Ciucă. A szerdai kormányülésen hozott határozattal is ennek a problémának a megoldását készítették elő azzal, hogy elkülönítették az üzemanyag beszerzésére szükséges forrásokat a helyi önkormányzatoknak.

Ligia Deca oktatási miniszter sem támogatja az online oktatásra való átállást a koronavírus-járvány alatt szerzett tapasztalatokból kiindulva. Arról is beszélt, hogy a kormány által bevezetett ársapka miatt csak azokban az intézményekben lesznek nagyobbak a földgáz- és villamosenergia-számlák a télen, ahol többet fogyasztanak az elmúlt évekhez képest.

Agerpres