Szlembe szállnak egymással

Fotó: A Zújgé Facebook-oldala/Gönczy Tamás

Erdély ötödik slam poetry bajnokát avatják az idei fesztiválszezonban. Hogy kik közül kerül ki a legjobb, az már március elején kiderül, ekkor járnak le ugyanis a Nest által harmadjára szervezett slam poetry bajnokság előválogatói, az első két bajnokságot ugyanis nem ők szervezték. Udvarhelyen március elsején, pénteken 19 órától a Zújgében selejteznek majd a legjobb rímfaragók.

A versenyre előre is lehet jelentkezni, a Nest Facebook-, vagy az Instagram-oldalán, de akik csak a helyszínen merítenek bátorságot, azok is részt vehetnek. Az est házigazdája a Nest székelyudvarhelyi szlemmere, Járai Richárd lesz.

A szabályzat az előző évekhez képest nem változott, a téma szabadon választható, nincs megadva, zene nincs, kelléket használni tilos és kizárólag saját szerzeményt lehet előadni maximum 3 perc 15 másodperc alatt, az időtúllépés pontlevonással jár.

Tófalvi Előd szervező megkeresésünkre azt is elárulta, hogy készülnek „összeállítani egy slam-szabálykönyvet is, ez a zsűrinek és a fellépőknek is a segítségére lesz, meg azoknak is, akik esetleg most hallanak először a slamről”.

A Slow Village

rapformáció fellépése elmarad, ők kísérték volna el a Nestet az előválogatók során, 11-én azonban a szervezők az esemény Facebook-oldalán közölték, a selejtezők a magyarországi rapbanda kísérete nélkül fognak lezajlani szervezési okok miatt.

„Most mondhatnánk azt, hogy nem szeretünk rossz híreket közölni, de hát ki szeret. Viszont az van, hogy nem hagyhatjuk szó nélkül azt a tényt, hogy a körülmények áldozatai lettünk. Sajnos az Erdélyi turnénk az utolsó pillanatban szervezési okok miatt meghiúsult. Vagyis nem lesz Erdélyi turnénk és mi is még köpni-nyelni nem tudunk a hírtől, de azt elmondhatjuk, hogy számunkra nagy megtiszteltetés lett volna ott játszani és igyekszünk minél hamarabb bepótolni” – tette ki közleményét Facebook-oldalára a Slow Village.

A szervezők a koncert elmaradása miatt a jegyek árát is módosították, amelyek így 15 lejbe kerülnek.