Sziporkázni fog az ég a Szent István-napokon

Szent István-napi ünnepséget tart a művelődési ház és a polgármesteri hivatal augusztus 19-én és 20-án, pénteken és szombaton.

19-én, pénteken

a városháza udvarán várják az érdeklődőket két programmal: 18 órakor a jubiláló házasokat köszöntik, 19 órától pedig Illényi Katica hegedűművész, énekes, illetve Bundzik István zongoraművész koncertezik.

20-án, szombaton

18 órakor legyél a Márton Áron téren, ha már az ünnepség elején ott lennél, amikor a hagyományokhoz híven megszentelik az új kenyeret a történelmi egyházak lelkipásztorainak közreműködésével. 

Elhangzik majd a magyar himnusz Bartalis Izabella karnagy vezénylésével és a Székely Dalegylet előadásában, és Pilinszky János és Nemes Nagy Ágnes megzenésített verseit is hallhatják az érdeklődők Faluvégi Chripkó Krisztina és Lókodi András játékában. 

Egy csokorra valót hoz el a Kőrösfői népdalokból Lakó Csenge, Waum Réka Gyopár, Deák Alexandra és Geréb Ajnácska, Vass Harmat Izabella pedagógus felkészítésével. 

20 órakor Palya Bea hoz tüzet a Patkóba, 22 órakor pedig sziporkázni is fog az ég, tűzijátékkal zárják a kétnapos rendezvényt – írja a Facebook-eseményben.