Színházba mennél még ebben a hónapban?

Az évadvéghez közeledve több előadást is láthat a közönség júniusban a Tomcsa Sándor Színház színészeinek játékában, és már a jövő évad egyik bérletes előadásának, a Niel Simon Furcsa pár című darabjának próbáit is megkezdte a társulat.

Június 17-én, csütörtökön az Udvarhely Bábműhely a kissolymosi gyerekeknek játssza Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai című vásári bábjátékát 11 órától. Aznap este 18 órától pedig a Béka-királykisasszony ifjúsági előadás lesz látható Székelyudvarhelyen.

Június 20-án a Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiválján vesz részt versenyen kívül a társulat a Meghatározatlan időre című előadásával, ahol három helyszínen nyolc kirakatszínházi pillanatot tekinthet majd meg a fesztivál közönsége Kisvárdán.

Az előadásokat korlátozott nézőszámmal játsszák, ezért csakis előzetes helyfoglalással tudnak jegyet biztosítani. Jegyek kötelező mód személyesen válthatók az előadást megelőzően legalább egy nappal a jegypénztárban, hétköznapokon 11–14 és 15–17 órák között. Telefonszám: 0266212131

Az Esti próba című előadás ebben az évadban utoljára tekinthető meg június 23-án, szerdán és június 24-én, csütörtökön este 19 órától. Az előadást csökkentett nézőtérrel játsszák színpadra épített nézőtérrel, előzetes helyfoglalás szükséges. Az előadás interaktív műsorfüzete, a Margó ide kattintva tekinthető meg.

A hónap végén két, családoknak szóló előadással búcsúztatja az évadot a társulat, így június 29-én, kedden 18 órától a Béka-királykisasszony, a Kolozsvári Grandpierre Emil és Benedek Elek meséi nyomán írt, kétszeresen díjazott ifjúsági előadás lesz látható. Másnap, június 30-án, szerdán este 18 órától Az öreg király hagyatéka című álomból szőtt bábjátékát játssza a társulat.