Szilícium-völggyé változik két napra Udvarhely

Ugyanis október 27-28-án itt tartják az IT Plusz Klaszter szervezésében a 9. Digitális Székelyföld Konferenciát, Hatékonyság 2.0 címmel. A kétnapos szakmai konferencia elsősorban a digitalizáció eszközeivel történő vállalati hátékonyságfejlesztés lehetőségeit járja körül, azonban a szervezők sok más tech-témát érintő, színes programmal készülnek.

A pénteki első nap plenáris előadásai többek között a kiberbiztonság trendjeit, a szoftverépítést, a digitális vidék fontosságát érintik, majd két szakmai workshop-on (Online Feature flag kezelés ConfigCat segítségével, változatos platformokon és Web hacking 101) vehetnek részt az érdeklődő szakemberek. Önkormányzati digitalizáció címmel rendeznek kerekasztal-beszélgetést ugyancsak pénteken a Septimia konferenciatermében, de péntek délután szakmai előadások és beszélgetések keretein belül szó lesz orvosi kutatás-fejlesztési projektekről, incidenskezelésről, a fejlesztői szakmáról, illetve vállalati digitalizációról is.

Szombaton, a konferencia második napján ismét plenáris előadással indítanak: a mesterséges intelligencia, az egészségügyi digitalizáció, a digitális személyre szabott lehetőségek kerülnek terítékre. Délután szakmai előadásokra lehet beülni Cloud & DevOps, Robotika, FinTech és MI témákban, illetve három kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül majd (kórházdigitalizációs törekvések, agrárdigitalizáció, IT és STE(A)M oktatási programok). A szakmai eseményt vacsora és Friday Rehab koncert zárja a Septimiában.

A konferencia teljes jeggyel (550 lej) és napijeggyel (300 lej), illetve diákjeggyel (275/150 lej) is látogatható. A szakmai előadók és meghívottak listája itt érhető el, a részletes program pedig itt.

Kiemelt kép: Digitális Székelyföld Konferencia