Sziklán rekedt kutyát mentettek a Budvárról

Telefonon értesítették a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrséget arról, hogy a Budvár-tetőn, egy nehezen megközelíthető, veszélyes helyen megszorult kutyára bukkantak. Előbb egy drón segítségével közelítették meg a helyet, hogy megbizonyosodjanak az állat helyzetéről és annak állapotáról, és így sikerült a kutya pontos helyzetét is megállapítani – olvasható a hatóság szerda délután közzétett Facebook-bejegyzésében.

A helyi rendőrség munkatársai és a Harmont Hegyimentő Egyesület tagjai közösen mentek ki a helyszínre, ahol hegymászó felszerelések segítségével sikerült leereszkedniük a sziklaszirten fennakadt kutyához és épségben kimenteniük azt. Az akcióban részt vett a helyi rendőrség egyik munkatársa is, aki egyben a hegyimentő csapat tagja is.

Mint utólag kiderült, körülbelül egy hete, szilveszter környékén rekedhetett fenn a kutya az igencsak veszélyes helyen, ahová vélhetően a petárda zaja elől menekült. A mentést követően állatorvoshoz szállították, ahol kiderült, hogy nem rendelkezik azonosítóchippel, ezért a lakosság segítségét kérik abban, hogy azonosítsák a gazdáját. Ha valaki felismeri az állatot, azonnal jelezze a helyi rendőrségnek.

Fotók: a Helyi Rendőrség Facebook-oldala