Szeretsz fotózni és a média is érdekel?

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem sajtófotó pályázatot hirdet XI. és XII. osztályos tanulók részére, a legjobb akár könnyített felvételit is nyerhet, írják az egyetem közleményében.

A pályázóktól egy 3-6 képből álló, sajtófotó jellegű sorozatot várnak, amelynek egy történetet kell elmesélnie, eseményt rögzítenie vagy illusztrálnia (például hír- vagy eseményfotó, képriport, társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia). A képek készülhetnek analóg vagy digitális fényképezőgéppel, de akár telefonnal is. Az analóg géppel készült fotók esetén digitális formában lehet elküldeni őket.

A nevezési határidő március 27. A pályaműveket emailben kell eljuttatni a jakabtibor@hotmail.com  és  kos.anna@yahoo.com ímélcímekre. Az e-mail tárgy rovatában fel kell tüntetni a pályázó nevét és elérhetőségét (email, telefonszám), az iskola nevét, címét, a pályázó osztályát, a képsorozat címét, az egyes képek aláírását, és adatok arról, hogy hol, milyen eseményen és mikor készült a képsorozat.

A beküldött pályaműveket a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem szakbizottsága fogja elbírálni. Elbírálásnál a képek történetet közvetítő (elmesélő) ereje előnyben részesül a képek technikai kivitelezésével szemben.

Az első három helyezett díjban részesül. A legjobb pályázó könnyített felvételt nyer az Audiovizuális Kommunikáció: Forgatókönyv- és Reklámírás, Média Szakára.

A pályamunkákból kiállítást szerveznek, amelynek megnyitójára 2022. május 6-án, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem minden évben megrendezett Médiatudományi Konferenciájának keretében kerül sor.

Kiemelt kép: Unsplash