Szeretnéd hallani, hogy szólnak a nimfák?

Kamarazenei hangversenyt szervez a Székelyföldi Filharmónia, meghívottjuk egy brassói kamarazenekar, a Trio Alanig: hegedűn Alina Maria Nauncef, zongorán Anca Preda, fuvolán Filip Ignác Csaba.

A Les nimphes à la fontaine című előadás alatt műsoron lesznek M. Bonis, C.A. Kjui, Fr. Doppler, J. Ibert, Ph. Gaubert művei.

A koncert a városháza Szent István termében lesz június 15-én, kedden 18.00 órától. A helyszínen lehet majd jegyet váltani: felnőtteknek 20, diákoknak 10, nyugdíjasoknak 15 lej a belépő. Előzetesen regisztrálni a 0745031452 telefonszámon szükséges, üzenetben.

Az előadókról

Alina Maria Nauncef a Brassói Transilvania Tudományegyetem Zene tagozatán végzett, 1999-től a Brassói Filhamónia állandó tagja, de több zenekarral is fellépett már bel- és külföldön. 2009-ben doktori címet szerzett George Enescu munkásságáról, 2013-tól előadótanár, 2001-től Erasmus programfelelős a Brassói Transilvania Tudományegyetem Zene tagozatán.

Anca Preda is a brassói egyetemen végzett, majd 2014-ben szerez doktori címet. Több nemzetközi versenyen nyert díjat Franciaországban, Görögországban és Romániában. Szólistaként a Szebeni Filharmónia Zenekarával Ravel g-moll versenyművét játszta Theo Wolters karmester közreműködésével. Jelenleg a Brassói Transilvania Tudományegyetem Zene tagozatának tanára és dékánhelyettese.

Filip Ignác Csaba tanulmányait a Kolozsvári Zeneakadémián végezte, több nemzetközi mesterkurzuson vett részt, ahol a modern fuvola mellett a barokk fuvola, illetve furulya (blockflöte) játéktechnikáját is elsajátította. Több zenekar tagja, 2001-tól a brassói Transilvania Egyetem Zenetagozatának vezetője, 2004-ben szerzett doktori címet a kolozsvári zeneakadémián. 2008 óta a Csíkszeredai Régizene Fesztivál és Nyári Egyetem művészeti vezetője.

Kiemelt fotó: Antoine Julien, unsplash.com