Szerdától mindenki mehet iskolába!

Szerdától minden székelyudvarhelyi oktatási intézményben egyes forgatókönyv szerint zajlik az oktatás, azaz mindenki mehet iskolába, közölték a városháza weboldalán a Hargita megyei katasztrófavédelmi bizottság, a megyei tanfelügyelőség és a prefektúra 44-es számú határozatára hivatkozva, amit a megyei népegészségügyi igazgatóság hagyott jóvá.

Az iskolák besorolását rendszerint péntekenként szokták közzétenni, de Adrian Pănescu prefektusi szóvivő azt nyilatkozta portálunknak, ha nagy eltérés van valahol, akkor kedden és pénteken is változtathatnak a besorolásokon. Udvarhelyen már egy hete 1,5 százalék alatt van a fertőzöttségi ezrelék (ami a települések esetén a zöld és sárga zónákat választja el), vasárnaptól pedig az egy ezreléket sem érte el, jelenleg 0,6 százalékon vagyunk.

Frissítés (18:30):

Hargita megye 423 oktatási intézményéből a legtöbben az egyes, azaz zöld forgatókönyvet alkalmazzák. Csupán 48 intézmény működik a kettes forgatókönyv szerint, áll a prefektusi közleményben.

Változatlanul a kettes forgatókönyvet alkalmazzák Oroszhegy, Székelyvarság, Oklánd, Siménfalva községekben.

A korábban kettes besorolású Székelyudvarhely és Felsőboldogfalva minden oktatási intézményébe visszatérhetnek a diákok.

Május 5-étől három helyett két forgatókönyv szerint zajlik az oktatás, miután a – lényegében megegyező – sárga és piros, avagy kettes és hármas forgatókönyveket összevonták.

Az egyes variáns szerint minden napközis és iskolás gyermek a tanteremben, míg a kettes forgatókönyv szerint a napközisek, elemi osztályos tanulók, valamint a végzős diákok a tanteremben, a többiek online tanulnak.

Â