Máskor indulnak a nagy kékek

Az elmúlt két nap tapasztalatait figyelembe véve kisebb változások lesznek a városi buszok menetrendjében – közölte Facebook-oldalán a városháza. Eszerint a buszok a továbbiakban reggel 5 és este 22 óra között közlekednek, minden egész óra után 10 perccel indulnak a végállomásokról.

A 2-es járat 5.10-kor indul a Cserehátról, és egy óra alatt ér a bethlenfalvi végállomásra, majd onnan 6.10-kor indul vissza.

A 4-es járat 5.10 kor indul Bethlenfalváról, és egy óra alatt ér a Jézus-kápolnához, ahonnan 6.10 kor indul vissza.

Ezek alapján a 4-es busz minden páratlan óra után 10 perccel indul Bethlenfalváról, minden páros óra után 10 perccel pedig a Jézus Szíve kápolnától.

A 2-es busz minden páratlan óra után 10 perccel indul a Cserehátról, minden páros óra után 10 perccel pedig Bethlenfalváról.

A részletes és végleges menetrendek kifüggesztését az iskolakezdés utáni hétre tervezik, mivel azt is tesztelni kell, hogy iskolaidő alatt, amikor a forgalom jelentősen megnő, mennyi idő alatt jutnak el a buszok egyik állomástól a másikig – mondta el kérdésünkre hallhatóan ideges hangon Hadnagy Gábor, az Urbana vezérigazgatója. Azzal kapcsolatban, hogy miért változtattak a megszokott menetrenden, érdemleges választ nem kaptunk, kérdéseinkkel a városházára irányított, most tőlük várjuk a választ.

A kék buszok nem épp gördülékeny első és második napi bevetéseiről itt és itt számoltunk be portálunkon.