Szerdán is lehet sofőrvizsgázni, időpontot kérni

Október 5-től megváltozik a Hargita megyei Vezetői Jogosítvány- és Gépjárműnyilvántartó Közszolgálat ügyfélfogadási programja. Hogy elkerüljék a zsúfoltságot a váróteremben, és betartható legyen a szükséges távolság, ezentúl szerdán is lehet elméleti és gyakorlati vizsgát tenni, tájékoztatott Adrian Pănescu, a prefektusi hivatal szóvivője.

A hivatal közleményében arra kéri az ügyfeleket, hogy a szükséges űrlapokat és beadandó iratok jegyzékét a torlódások elkerülése érdekében a www.drpciv.ro oldalon keressék. Felhívják a figyelmet, hogy minden hónap utolsó péntekén szünetel az ügyfélfogadás az intézményben.

Az intézmény programja a következőképp alakul:

A jogosítványcseréhez és a másolatokhoz szükséges iratok átvétele/kiadása hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön 10.50-14 óra között, illetve pénteken 8 és 14 óra között történik. Időpontot online lehet kérni.

A jogosítvány megszerzéséhez szükséges vizsgákat a következő időrend szerint tartják: a dossziékat hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön veszik át 9 és 10.30 óra között, az elméleti vizsgák hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön történnek 11.30-tól 14 óráig online időpontkérés alapján. A gyakorlati vizsgákat hétköznapokon 8-16 óra között tartják az előjegyzésnek megfelelő ütemben, az újraprogramálást a gyakorlati vizsgákra pedig személyesen vagy a sofőriskola közbenjárásával online lehet kérni péntek kivételével hétköznapokon 14-15.30 között.

A járművek ideiglenes forgalmi engedélyéért – előzetes online programálást követően – hétfőtől csütörtökig 8-10.30 közt lehet az intézményhez folyamodni, pénteken 8-tól 12-ig tart az ügyfélfogadás.

A járművek bejegyzését, törlését, a bejegyzési iratokról másolat igénylését, a megrongálódott, elveszett rendszámtáblák ügyintézését hétköznapokon 8-14 óra között tehetik meg az igénylők, a kért iratokat aznap vagy másnap 15-16 óra között adják ki.

A maroshévízi kirendeltségen kedden és csütörtökön 9.45 és 13.45 óra között sorszám alapján fogadnak, az iratokat a következő ügyfélfogadási napon 13.45-14.15 között adják ki helyben vagy a csíkszeredai székhelyen.