Szerda reggel is gondot okoz a hó és az erős szél

Forgalomkorlátozásokat vezettek be a havazás miatt szerda, április 5-e reggel több országos közúton az ország északi és középső részén.

A román rendőrség Infotrafic szolgálatának 7 órai tájékoztatása szerint a Bukarest–Ploieşti irányú 1-es jelzésű országút első sávjában, az Ilfov megyei Snagov térségben korlátozták a forgalmat kora reggel, miután egy teherautó gázcsőnek ütközött és elakadt az úton. A gázcsövet elzárták, így robbanásveszély nem állt fenn.

Az Infotrafic legutóbbi, 9 órai tájékoztatása szerint lezárták az alábbi országutakat:

A 7-es jelzésű országúton (Râmnicu Vâlcea–Nagyszeben), Câineni területén, Vâlcea megyében a lejtőkről sziklák hullanak le, a forgalom egyirányú.

A DN 2 jelzésű országúton, Suceava és Siret között 7,5 tonnás korlátozást vezettek be.

Az A1-es Bukarest–Pitești, az A2-es Bukarest–Konstanca és az A3-as Bukarest–Ploieşti autópályákon az útburkolat nedves, helyenként esőt jelentettek, a látási viszonyok jók. Az erős szél miatt azonban Észak- és Dél-Konstanca, valamint Mangalia kikötőit leállították.

Hargita megyében

jelenleg nincs forgalomkorlátozás, közölte Maria Plumbu rendőrszóvivő szerda reggel 9 óra 6 perckor.

A 13B jelzésű országúton, Parajd és Gyergyóalfalu között a 7,5 tonna feletti járművek számára 7 órakor felemelték a korlátozást, tudtuk meg Cătălin Romanescutól, a Hargita megyei országutakért felelős igazgatótól.

A járművezetőknek azt tanácsolják, hogy a téli időjárási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, nagy körültekintéssel vezessenek, tartsanak megfelelő távolságot a járművek között, biztosítsanak, mielőtt irányt vagy sávot váltanak, indulás előtt ellenőrizzék az útviszonyokat, szereltessenek fel téli gumiabroncsokat, és nedves vagy csúszós úton a sebesség csökkentésére használják a motorféket.