Szentléleken ütköztek, a Kalondán halálos motorbaleset történt

Szombaton, június 4-én délután 14 óra 10 perc körül értesítették a Hargita megyei rendőrséget a segélyhívószámon arról, hogy Székelyszentléleken közúti baleset történt. A helyszínre kiérkezett egység megállapította, hogy egy 37 éves székelyudvarhelyi nő, amint a 13/A jelzésű országúton, a Nyikómalomfalva-Székelyszentlélek kereszteződésnél összeütközött egy szintén udvarhelyi, 36 éves nő vezette autóval.

A baleset következtében mindkét sofőr és a 36 éves nő három utasa megsérült, mindannyiukat kórházba szállították vizsgálatra. A sofőrök alkoholtesztje negatív lett, az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indul eljárás – olvasható a Hargita megyei rendőrség oldalán.

A Közlekedési Info Facebook-csoportban közzétett, egy szemtanú információi szerint a balesetet az okozhatta, hogy a 37 éves sofőr nem adott elsőbbséget a főúton közlekedő 36 éves nő vezette autónak, a sérültek között két kisgyerek is volt. A baleset okának tiszázásáért Maria Plumbu rendőrszóvivőt kerestük, aki, mivel az ügyben folytatódik a nyomozás, nem tudott erre vonatkozó információt adni. Azt viszont igazolta, hogy a 36 éves nő vezette autóban egy 4 és egy 6 éves kisgyerek is ült.

Halálos motorbaleset történt a Kalondán

Hétfőn, június 6-án délután 15 óra 15 perc körül értesítették a Hargita megyei rendőrséget a 112-es segélyhívószámon arról, hogy a 13/A jelzésű országúton, a Farkaslaka községhez tartozó Kalonda-tetőn közúti baleset történt.

A Hargita megyei rendőrség tájékoztatása szerint egy 44 éves Maros megyei férfi motorkerékpárjával Parajd irányából Farkaslaka felé tartott, amikor a Kalonda-tetőn összeütközött egy 64 éves férfi által vezetett autóval. A baleset következtében a motorbicikli egy szakadékba esett, 44 éves sofőrje életét vesztette, 50 éves női utasa jobb oldali alsó végtagján nyílt törést, valamint a teste több tájékán sérüléseket szerzett.

A baleset helyszínére a rohammentő-szolgálat (SMURD) egy egysége, a farkaslaki önkéntes tűzoltók, valamint a megyei mentőszolgálat két autója, a korondi mentőegység és a székelyudvarhelyi mentőegység orvosos kocsija érkezett ki. A motorbicikli női utasát helikopterrel a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórházba szállították. A baleset után több óráig állt a forgalom.

Az autóvezető alkoholtesztje negatív lett, az ügyben folytatódik a nyomozás a halálos baleset körülményeinek tisztázása érdekében – közölte oldalán a Hargita megyei rendőrség.

Az elhunyt motorbiciklis rendőr volt a dicsőszentmártoni rendőrségnél, a baleset szolgálaton kívül, a férfi szabadidejében történt, tudtuk meg Maria Plumbu rendőrszóvivőtől.

Kiemelt kép: Közlekedési Infó Facebook-csoport.