Szellemes cupcake, ezt falnád!

Fotó: MIHÁLY ÁGNES

Habár a Halloween ünnepe nálunk kevésbé elterjedt, mégis évről évre egyre inkább népszerű lesz a gyerekek (és nem csak) körében. Vannak, akik ijesztő jelmezbe bújnak, és még többen, akik töklámpást faragnak. Idén pedig itt az idő, hogy készítsünk néhány halloweeni sütit is. Olyan jó kis móka lesz ez, amibe a gyerekeket is bevonhatjuk. Elkészíthetik a saját kis szellemeiket, így tökéletes közös program lesz hétvégére. Ennek a csokis sütinek a receptjét pedig tegyük könnyen elérhető helyre, mert annyira finom, hogy gyakran fogjuk elővenni.

Hozzávalók:

A csokis muffinhoz:

A krémhez:

A habcsókhoz:

+ olvasztott csoki és csokis kekszmorzsa a díszítéshez

Elkészítés:

A vajat a cukorral kihabosítjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A száraz hozzávalókat elkeverjük, és a tejszínben elvegyített kávéval felváltva a tojásos masszához adjuk. Ha szép sima a massza, muffinpapírral kibélelt tepsibe adagoljuk, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a habcsókot. Ehhez a szobahőmérsékletű tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd lassan hozzáadjuk a cukrot, és egy mixerrel addig habosítjuk, amíg megkeményedik. Az ecetben elkeverjük a keményítőt, és a felvert tojásfehérjékhez adjuk. A masszát habzsákba töltjük és kis szellemeket formálunk belőle. 100 fokos sütőben 40-45 perc alatt kiszárítjuk.

Ha minden elem kész van, jöhet a krém. A mascarponét a mogyorókrémmel elkeverjük, egy habzsákba töltjük, és ízlés szerint a muffinok tetejére nyomjuk. A kis szellemek szemét meg száját olvasztott csokiból megrajzoljuk, majd az elkészült figurákat a krém tetejére ültetjük. Szórhatunk a csokikrémre kis csokis kekszmorzsát is, ettől még halloweenibb lesz.