Szelesen, fagyosan kezdjük a hetet (frissítve)

Elsőfokú, szélre figyelmeztető riasztást adott ki vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), olvasható az Agerpresen.

Eszerint hétfő este 9 óráig erős szél lesz az ország több részében: a Déli-Kárpátok és a Kárpát-kanyar magasan fekvő térségeiben a széllökések sebessége meghaladhatja a 90 kilométert óránként. Az ország keleti, délkeleti és délnyugati részében helyenként és időszakosan megerősödik a szél, elérve az 55-60 kilométeres sebességet óránként, a hétfői nap folyamán pedig akár a 70 kilométer/órás sebességet is meghaladhatják a széllökések Moldva déli, Muntenia keleti részében és Dobrudzsában.

A következő megyékre érvényes a riasztás: Fehér, Argeş, Arad, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Brăila, Brassó, Buzău, Kolozs, Călăraşi, Krassó-Szörény, Konstanca, Kovászna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galac, Hunyad, Hargita, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Máramaros, Maros, Neamţ, Prahova, Szeben, Szatmár, Suceava, Tulcea, Temes, Vâlcea, Vrancea és Vaslui.

Székelyudvarhelyen a weather.com előrejelzése szerint 17 óra körül lesz a legszelesebb időnk, ekkor a széllökések sebessége 21 kilóméter/óra lesz.

Frissítés

Jelentős lehűlésére figyelmeztető előrejelzést is kibocsátott hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat.

E szerint hétfő 21 órától kedd 9 óráig rendkívül hideg lesz az egész országban. A Kárpátok közötti területeken, helyenként Moldvában, illetve Munténia és Olténia hegyvidékén fagypont alá csökken a hőmérséklet és zúzmaraképződés várható.

A kiemelt kép archív felvétel