Székelyudvarhelyi kezekben a magyar kézilabda jövője

Ilyés lett az MKSZ következő elnöke, fotó: mksz.hu

Április 14-én a Budapesti Kongresszusi Központban tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Kézilabda Szövetség, amely új elnöknek az ellenjelölt nélkül induló, székelyudvarhelyi Ilyés Ferencet választotta meg. A 229-szeres magyar válogatott átlövő a szervezetet 2015 óta irányító Kocsis Mátét váltja a poszton, miután egy tartózkodás mellett 139 igen szavazattal szavazta meg a küldöttgyűlés őt a következő öt éves időtartamra – számol be a Nemzeti Sport.

Még szokatlan, de felemelő érzés itt állni a szinte teljes magyar kézilabda-család előtt. A 2000-es évek elején Székelyudvarhelyről jöttem az anyaországba, nagy lehetőség állt előttem, szerettem volna jó játékos, magyar válogatott lenni. Két olimpián képviselhettem a hazámat, csapatkapitány lettem, sokat kaptam a sportágtól, s igyekeztem ebből visszaadni előbb játékosként, majd sportvezetőként, és immár elnökként szeretnék minden egyes sportklubot képviselni. A következő öt év alatt két olimpiára is sor kerül, rövid klubvezetői pályafutásom során megtanultam, a pályán már nincs ráhatásom az eseményekre, de ígérem, a szövetség mindent megtesz, hogy a férfi válogatott sikeres legyen az olimpiai selejtezőn, a női nemzeti csapat pedig év végén, a világbajnokságon – olvashatóak Ilyés szavai és ígérete a magyar szakportálon.

A küldöttgyűlés a szövetség alelnökévé választotta Pálinger Katalint, az elnökséget pedig Csermely Péter, Görbicz Anita, Hajdu János, Kis-Máténé Kirsner Erika, Kökény Beatrix, Nagy László, Oláh Sándor, Schuch Timuzsin és Tállay András alkotja.