Székelyföldi jazz-zenekar muzsikált Üzbegisztánban

Forrás: az Ineffable sajtóközleménye.

Az Üzbegisztáni Nemzetközi Jazz Fesztiválon lépett fel a csíkszeredai zenekar, az Ineffable. A fúzióst dzsesszt játszó együttes május 12-én adott koncertet Taskentben – tájékoztatott a formáció menedzsere, Bodó István

„A VII. Nemzetközi Jazz Fesztivált az Üzbegisztáni Művészet és Kultúra Alapítványa szervezte, az UNESCO irodája (Taskent) támogatásával, és az üzbegisztáni akkreditált nagykövetségek segítségével. Románia először vett részt ezen a fesztiválon. Az idei kiadás olyan neves zenészeket és zenekarokat hozott össze, mint Gregory Porter, Al Di Meola, Take 6, De-Phazz, China Moses vagy a Moonlight Gang” – áll a sajtóközleményben. 

Hozzátették, a romániai nagykövet, Daniel Cristian Ciobanu méltatta a csíkszeredai zenekart, amely első két albumának kompozícióit, valamint néhány új, még meg nem jelent dalait adott elő. 

Az Ineffable 2016 nyarán alakult, akkor még trióként. Jelenlegi formáját egy évvel később, 2017 nyarán nyerte el. Az együttes tagjai: Regián Réka Kata (fuvola, ének), Zsigmond Pál (billentyű), Szereceán Tihamér (basszusgitár/SynthBass) és Szereceán Osszián (dob). Réka, Márton és Tihamér a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskolában végeztek klasszikus zene szakon, Osszián pedig a Hargita Megyei Népiskolában tanult dobszakon. Legújabb daluk hét nappal ezelőtt került fel a YouTube videómegosztóra, don’t love me címen.

A kiemelt kép az Ineffable sajtóközleményéből származik.