Székely ruha eladó!

Tömegesen iratkoztak be a székelyudvarhelyi politikusok a kórusba, hogy szerepelhessenek a március 15-ei ünnepségen. 

Eladó székely ruhákkal van tele az OLX hirdetési portál. A székelyudvarhelyi politikusok a koronavírus miatt kell, hogy megváljanak a még friss, ropogós székely ruhájuktól, mielőtt felavatták volna a március 15-ei ünnepségen.

Miután a szervezők bejelentették, hogy a polgármesteri hivatal Embereinek terve alapján a március 15-ét politikamentesre tervezik, és a kulturális kínálatra helyezik a hangsúlyt, polgármesterjelöltek, jelöltellenesek és pártvezetők elkezdtek jelentkezni az ének- és tánccsoportokba, hogy felléphessenek az ünnepségen.

– Megteltek a helyek a Balázs Ferenc Vegyeskarban. Már kibővítették pár léccel, de így sem férnek többen a színpadon. Tömegesen jelentkeznek a politikusok, van, aki kottatartó is lenne, csak felléphessen velünk – írta ki kétségbeesetten múlt héten a Facebookra a karvezető.

A Kacsa rovatunkban megjelenő írások és fotók nyomokban valóságot is tartalmazhatnak.

Elsőként, Bíró Barna Botond, az udvarhelyszéki RMDSZ elnöke és Antal Lóránt szenátor iratkoztak be a vegyeskarba. Úgy döntöttek, hogy mivel a férfiak hátul állnak, s nem látszanak annyira, inkább női székely ruhát öltenek és az altban fognak dalolni. Derzsi László a kontraaltba pályázott, de csak a hátul, a tenorba jutott be.

Koszta Attilát a szoprán szekcióba vették fel – törülgette a szemét – miután az UTCA tagjai kezelésükbe vették, amiért szeparatizmussal fogta a polgármester pártját.

Rajta vannak a hangszeren

A független jelölt Csányi Attila viszont a zenekarba jelentkezett: – Van bennem jó pár hegedűvonás – jelentette ki magabiztosan, és mindenkinek megköszönte, hogy részt vett ezen a szép ünnepségen. A Legyünk Egy Másért Egyesület tagjai pedig egy emberként tapsoltak neki.

Szász Jenő és Gajevszki Klárika néni tehetségkutatót tartottak, hogy ki mondja idén a szavalatot. A zsűri szerint Klárika néni sokkal jobban költ, mint ahogy Szász küldeni tudja magyarból a pénzt, saját versével legyőzte a volt polgit.

Ezért Szász Jenő felkereste az abásfalvi zenészeket, hadd alakítsák már meg együtt a SZÁSZtagú Cigányzenekart, és így még a programba is bekerülhetne a neve.

Az akciós székely ruhákat elkapkodták az Argeși-i románok, mellé volt írva: ugyanitt Koronás cukor eladó.