Szejke: szerződést bont és kártérítést követel a városháza

Felbontják a Macops Kft.-vel kötött beruházási szerződést, és új közbeszerzést indítanak a hátramaradt szejkei munkálatok elvégzésére – közölte honlapján a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal augusztus 16-án.

Döntésüket azzal indokolják, hogy „néhány hónap tárgyalás és időhúzást követően” a Macops Kft. az aktuális szerződés alapján visszautasította a munkálatok elvégzését, és jelezte, hogy csak egy új szerződés keretében lenne hajlandó dolgozni.

A városháza ugyanakkor kijelentette, hogy a Macops Kft. nem mentesül a garanciális munkálatok költsége alól. A közleményhez csatolt átiratból kiolvasható, hogy mivel a szerződés felbontásáért a kivitelezőt okolják, ezért kártérítést követelnek tőle: azt a 281 ezer lejes összeget, amit szerintük Puskás Katalin fejlesztési igazgató idejében jogtalanul hagytak jóvá, további 281,8 ezer lejt, amely a hátralévő munkálatok becsült értékét jelenti, illetve 2,7 millió lej késedelmi kamatot a szerződés – 2019 januárja óta – maradéktalan végre nem hajtása okán.

Milyen munkálatok?

Közleményében a polgármesteri hivatal röviden az előzményeket is összefoglalta.

Emlékeztetnek, hogy a szejkei csatornázás 2019-ben való befejezését követően az átvételi bizottság nem vette át a kivitelezőtől a munkát, „a tervtől való többszörös eltérés miatt”, ezt követően számos per indult el, de „érdemi bírósági döntés” a mai napig nem született.

A cikk az előfizetőink számára folytatódik!

Ne maradj le a végéről! Már havi 15 lejért elolvashatod a cikkeink legjavát. Fektess be te is a szabadságba!