Szécsi ezért nem védhet címet Budapesten

A világbajnok úgy látja, nem volt elegáns, hogy a tudta nélkül bonyolították le a selejtezőt. Ilyés azt nem tudta, hogy Szécsi még teqballozik.
Fotó: a Teqball hivatalos Facebook-oldala

Szécsi Barna, a Reims-i teqball világbajnokság egyéni bajnoka azután kereste meg portálunkat, hogy beharangoztuk a hétvégén sorra kerülő budapesti vébét, Ilyés Szabolcs, a Góbék Teqball Team elnöke, és a sportág romániai nagykövete ugyanis azt nyilatkozta: Szécsi hónapok óta nem játszik különböző elfoglaltságok miatt.

„Játszani szoktam saját asztalon és nemsokára versenyen is részt veszek: a Masters Cup-on, Szaúd-Arábiában, ahová a világ első nyolc egyéni teqball sportolója kapott meghívást, illetve a nyolc legjobb páros” – mondta el Szécsi.

A világbajnoktól megtudtuk, valóban nem a Góbék Teqball Teammel játszik már, egy korábbi nézeteltérés miatt, de nem tartja elegáns megoldásnak, hogy nem is tudott a világbajnoki selejtező tornáról. „Mivel ebben a sportágban nem létezik Romániában szövetség, úgy gondolom, bárki részt vehet a selejtezőn, más országokhoz hasonlóan” – magyarázta.

Ilyés megkeresésünkre elmondta: a vébé szervezői szóltak neki, válasszák ki a csapattagokat, és nem látta fairnek, hogy selejtező nélkül delegálják a játékosokat, noha meg lett volna ehhez a joguk. Ahogy a selejtező lebonyolításához is.

Én a teqball közösséget ismerem, szóltam is nekik, hogy mindenképp fogunk selejtezőt tartani, nem az lesz, hogy én eldöntöm, hogy ki mehet, s ki nem.  A Góbék Teqball Teamben vagyunk heten, ehhez még hozzájön 4-5 fő, és ebből került ki a csapat. Én nem tudtam, hogy ő egyáltalán játszik” – nyilatkozta.