Szécsi: a focit nem tudom abbahagyni

Szécsi Barna, fotó: archívum/GÁL ELŐD

Búcsúzik a csapatkapitányunk – adta hírül Facebook-oldalán a Futsal Klub Székelyudvarhely. A kapitány, Szécsi Barna utolsó alkalommal augusztus 4-én, csütörtökön 18 órától ölti magára az udvarhelyi mezt, a barátságos, második alkalommal megrendezendő FK Kupán egykori csapata, az MVFC Berettyóújfalu elleni mérkőzésen.

„Minden játékos idejében eljön az az idő, amikor már nem úgy hallgatnak rá a lábak. Most már háromgyerekes családapaként fárasztó volt minden második hétvégén elutazni. Szeretnék több időt fordítani a családomra, ráadásul egyéb elfoglaltságom is van, valamit ki kellett hagyni. Úgy gondolom, hogy a stafétát már át kell adni a fiataloknak” – mondja a 37 éves teremlabdarúgó, majd így folytatja:

„A focit, azt nem tudom abbahagyni. Az az életem része, nem úgy van, hogy csak egyik pillanatról a másikra kihagyom, de baráti focikat szeretnék. Szívem szerint még játszanék 10 évet, 20 évet, de kell tudni, hogy ez valamikor véget ér, és nem akartam azt megérni, hogy úgy kiabáljanak le a pályáról. Az is fontos tényező volt, hogy úgy emlékezzenek rám, hogy húzóember voltam, ne úgy, hogy már nem számolunk vele, nincs szükség rá. Így könnyebb túltennem magam, másképpen mindig maradna egy rossz szájíz utána.”

Ez sikerült is Szécsi Barnának, hisz idén is alapembere volt a bajnoki bronzérmet szerző FK-nak, amelynél kilenc évet töltött, és amelynek 3-4 éve a csapatkapitánya. Volt egy néhány éves kitérője, hisz Kolozsváron, a debreceni DEAC-ban, és a berettyóújfalui futsal csapatban játszott, illetve néhány éves nagypályás múltja is van, de karrierje oroszlánrészét, 11 évet a két udvarhelyi futsalcsapatnál, az SK-nál, és az FK-nál töltött el: előbbinél kettőt, utóbbinál kilencet. Az egykori magyar válogatott futsalos kupagyőzelmekkel zárja pályafutását, az FK-val és Berettyóújfaluval is megnyerte a kiírást, bajnokságot nem nyert. „Második helyem van öt” – mondja, a bronzokat már nem is számolja.

És azt se feledjük, hogy Szécsi Barna 2018-ban teqball világbajnokságot nyert egyéniben a franciaországi Reimsben. „Az aktív teqballt nem tervezem. Egyelőre a nagypályás gyerekutánpótlásban gondolkozom. És mint főtevékenység, a vendéglátásban szeretnék dolgozni, már csinálom pár éve” – árulja el.