Száznál kevesebben a városi kórházban, csak hárman intenzíven

A jó hírünk az, hogy egyre kevesebben fekszenek a városi kórházban a vírus miatt, április elseje óta először ment száz alá a számuk. Az intenzíven pedig a tíz ágyból a szerdai adatok szerint csupán három foglalt. A fertőzöttségi mutató is csökkent, már alig haladja meg a hármat Székelyudvarhelyen.

A megyében a 2020 márciusa óta regisztrált fertőzöttek száma meghaladta a nyolcezret. Viszont hónapokkal ezelőtt, december végén volt utoljára ilyen magas az egy nap alatt regisztrált gyógyultak száma (68) – háromszor annyian vannak, mint az újonnan fertőzöttek.

Az országban közben elérte a milliót a járvány kezdete óta kigyógyultak száma, ez az összes fertőzött majdnem 95 százalékát jelenti. A napi esetszám viszonylag alacsony, 1.500 körüli, egy megye sincs 2,2 ezrelék felett, Hargita pontosan 1 ezreléken van.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi városháza május 5-én, szerdán közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Székelyudvarhelyen

Kiemelt kép: DÁVID Anna Júlia