Százezer forintokat érhet egy jó fotó

Fotópályázatot hirdet a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, amelyre az erdélyi magyarok jelentkezését is várják.

A Magyar szemmel című fotópályázat két témára épül: a „csodás helyek” bemutatása mellett a pályázók feladata, hogy fotókon jelenítsék meg, mit jelent számukra az újrakezdés, amelyet a 2021-es év mottójának választottak Magyarországon.

A jelentkezők három kategóriában pályázhatnak: fényképezőgéppel készült kép kategória, mobiltelefonnal készült kép kategória és ifjúsági kategória (13-17 éveseknek). Utóbbi kategóriában a „csodás helyek” mellett a „tanulni kell, szeretni kell” jelige alatt olyan fotókkal is lehet jelentkezni, amelyen a pályázók bemutatják otthoni tanulós környezetüket vagy az online oktatással kapcsolatos nehézségeiket, élményeiket.

Minden kategóriában és minden témában az első helyezett 300 ezer forint, a második helyezett 200 ezer forint, a harmadik helyezett pedig 100 ezer forint nyereményben részesül, továbbá közönségdíj is lesz, amelynek helyezettjei ugyanilyen díjazásban részesülnek.

Egy pályázó maximum 5 képpel pályázhat, a pályázati anyagot az űrlap hiánytalan kitöltésével van lehetőség benyújtani 2021. május 23-áig.