Szándékosan gyújthatta fel a lakását egy férfi Bethlenfalván

Kedden, február 28-án reggel egy kigyulladt házhoz riasztották a székelyudvarhelyi tűzoltóságot Bethlenfalvára – közölte honlapján a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).

Az egység helyszínre érkezésekor a lángok a ház nappalijában csaptak fel, és fennállt a veszélye annak, hogy a tűz továbbterjed a ház többi részére.

A ház tulajdonosa a ház erkélyén rekedt, a tűzoltók emelőkosaras autóval, valamint a SMURD-alakulat segítségével mentették ki őt az égő házból, majd a városi kórházba szállították orvosi kezelésre.

A tűz oka a tűzoltóság közleménye szerint szándékos gyújtogatás lehetett.

A tűzben textíliák égtek meg, a szobában lévő bútorok, háztartási gépek, valamint a mennyezet mintegy 20 négyzetméteren, a keletkezett kár értékéről a tűzoltóság sajtószóviője későbbre ígért tájékoztatást.

A Hargita megyei rendőrség sajtószóvivőjétől érdeklődve megtudtuk, a tulajdonos nevére bűnügyi dossziét nyitottak rongálás és a szabadság korlátozásának bűncselekménye miatt. Az ügyben folyatódik a nyomozás az ügyészség bevonásával a tűzeset okainak és körülményeinek felderítéséért.

A kiemelt kép illusztráció/GÁL ELŐD