Számlafizetés otthonról: NextGen

Habár hamarosan lazítások elé nézünk, és megszűnik a kijárási tilalom, a járvány megszűnésétől még távol állunk, ezt bizonyítják a továbbra is napról napra növekvő számok.

Éppen ezért továbbra is azt ajánljuk, a hatóságokkal egyetértve, hogy a kijárásokat csak a feltétlenül szükséges esetekre korlátozzuk, és amit lehet, az otthonunk biztonságos melegéből oldjunk meg. Ilyen például a számlafizetés.

Az Orange és a Vodafone számlák után áttérünk az internet és tévé világába, és a NextGen szolgáltatóval folytatjuk sorozatunkat.

A NextGen-nél regisztrált fiók nélkül is tudsz számlát fizetni, erre a honlapra kattintva. Az oldal aljára görgetve bújik elő az űrlap, amiben a csillaggal jelölt mezőket ki kell töltened.

1. Az első kettő az úgynevezett klienskód (Cod client) és a számlaszám (Numar factura) – ezeket a postaládába érkező számlán találod. Kérik még a telefonszámod, a fizetendő összeget (vessző választja el a lejeket a baniktól), és az e-mailcímedet, amire küldik majd a fizetési bizonylatot.

2. Ha ez megvan, kattints az üres dobozkára, ami mellett azt írja: „sunt de acord cu termenii si conditiile“, ezzel elfogadva az online fizetés feltételeit, majd nyomd meg az Initiaza plata gombot.

3. Egy ablak ugrik elő, de ne ijedj meg. Úgy érzékeli a rendszer, hogy nem adtál meg minden adatot, pedig erre nem is adott korábban lehetőséget. Az OK-ra kattintva eltűnik az ablak, és töltsd ki a hiányzó két mezőt: a keresztneved (prenume) és a családneved (nume). Az e-mailcímed automatikusan megjelenik a harmadik mezőben.

A következő lépés már a kártyás fizetés. Kattints a narancssárga mezőre (Pasul urmator).

4. A megjelenő űrlapot töltsd ki a kártyád adataival:

A kártyatulajdonos különben eltérhet a számlán szereplő személytől, azaz más kártyájával is fizethetsz.

Ha ez megvan, kattints a narancssárga Plaseaza comanda mezőre.

5. A banki beállításoktól függően megjelenhet még egy utolsó ablak, amiben a kártyatulajdonos telefonszámára küldenek egy kódot sms-ben. Ezt üsd be az üres mezőbe. A Banca Transilvania banknál ez így néz ki.

6. Kész is vagy. Ha a képernyőn a fenti köszönőüzenet jelenik meg, akkor sikeres volt a hadművelet, és e-mailen is kapsz értesítőt (nézd meg a spam mappádban is). Ha valamiért nem sikerült, kezd elölről.