Számlafizetés otthonról: Electrica

Az Orange és a Vodafone számlák után áttértünk az internet és tévé világába, a NextGen, a Digi, és a UPC (most már Vodafone) szolgáltatókkal folytattuk sorozatunkat. Ezúttal azt mutatjuk meg, hogyan fizethetsz otthonról villanyszámlát.

1. Előbb létre kell hoznod egy online fiókot ezen az oldalon. Nem kell megijedni, nem nehéz, és csak egyszer kell végigcsinálni.

2. Első körben a személyes adatokat kérik: családnév és keresztnév (egy sorba), e-mailcím, választott jelszó. Utóbbi kettőt kétszer kell begépelni (Repeta…), hogy ezzel is kizárjuk az elütés kockázatát. A folytatáshoz kattints a Pasul urmator gombra.

3. A postaládába érkező számláról leolvasható információk következnek: az első mezőben válaszd ki a Transilvania Sud szukurszálát (fiókvállatatot), majd írd be az ügyfélszámot (cod client). A harmadik sorban a casnic/noncasnic, avagy a magán- és jogi személy közül kell választani, végül a fogyasztási pont számát (numar loc consum) kell beütni. Ha ez is megvan, jöhet a következő lépés, nyomd meg a Pasul urmator gombot.

4. Bizonyíts be, hogy nem vagy robot: pipáld ki a megjelenő üres dobozt. A regisztráció befejezéséhez nyomd meg az Inregistrare gombot.

5. Ha mindent jól csináltál, akkor kapni fogsz egy e-mailt (lehet, hogy várni kell akár több órát is), itt kattinthatsz a regisztrációt megerősítő linkre: a Login gombbal máris beléphetsz a fiókodba az e-mailcím és a jelszó megadásával.

6. Ezt fogod látni. Jó esetben csak néhány percet, legrosszabb esetben egy napot kell várnod arra, hogy szinkronba hozzák a fiókodat, bármit is jelentsen ez (ha ez nem történik meg 24 órán belül, akkor a középső, fehér gombra kattints).

Amíg vársz, nyugodtan bezárhatod az ablakot, kiléphetsz a fiókból, mert ide kattintva bármikor visszatérhetsz a bejelentkezéshez. Ha megtörtént a szinkronizálás, így fog kinézni a képernyőd.

7. Keresd az Achita factura online dobozkát és kattints a halványszürke PLATESTE ONLINE feliratra.

8. Megjelenik a fizetetlen számláid listája, pipáld ki, amelyiket fizetni szeretnéd és nyomd meg a Continua plata gombot.

9. Még meggondolhatod magad, de ha biztos vagy a dolgodban, kattints a sötétkék Confirmati plata online gombra.

10. Töltsd ki a megjelenő űrlapot a bankkártyád adataival: a 16 számjegyű kóddal, a neveddel (ahogyan a kártyán szerepel), a lejárati dátummal (hónap/év) és a kártya hátán található háromjegyű kóddal. Az összeg automatikusan megjelenik, végül kattints a kék Platesc in siguranta gombra.

11. Utolsó lépésben a banki beállításaidtól függően kaphatsz egy SMS-kódot, amit az előugró ablakba kell bemásolni. A Transilvania banknál ez így néz ki.

Kész is vagy! A jó hír pedig az, hogy következőkor egyszerűen belépsz a fiókodba, és a 7. lépéstől kell követned az instrukciókat. Legközelebb a gázszámlát fogjuk kifizetni, tarts velünk!