Számlafizetés otthonról: DIGI (RCS-RDS)

Habár május 15-étől településen belül megszűnt a kijárási tilalom, ezután sem árt odafigyelni, miért hagyjuk el otthonainkat. A nagyobb mozgás nagyobb fertőzésveszéllyel is jár, a vírus pedig még köztünk lehet, ezt bizonyítják a továbbra is növekvő számok országszerte és Hargita megyében is.

Ezért továbbra is azt ajánljuk a hatóságokkal egyetértve, hogy a kijárásokat csak a feltétlenül szükséges esetekre korlátozzuk, és amit lehet, az otthonunk biztonságos melegéből oldjunk meg. Ilyen például a számlafizetés is.

Az Orange és a Vodafone számlák után áttértünk az internet és tévé világába, és a NextGen szolgáltatóval folytattuk sorozatunkat, ezúttal pedig

a Digi-n (RDS) a sor.

Akárcsak a NextGen-nél, a Digi-nél is tudsz regisztrált fiók nélkül számlát fizetni erre a honlapra kattintva. Egyből megjelenik egy űrlap, amely lehetőséget ad nemcsak a tévé és internet, hanem a telefonszámla rendezésére is – utóbbi esetben a telefonszámot kell beütni (első mező).

1. Ha csak tévé- és/vagy internetelőfizetésünk van, akkor az úgynevezett klienskódot (Codul de client) és a számla számát (külön mezőbe: Serie, Număr factura) kell megadnunk – ezeket a postaládába érkező számlán találod. Ugyanitt kérik még a fizetendő összeget (felfelé kerekítve, ha banik is vannak), és az e-mailcímedet, amire küldik majd a fizetési bizonylatot.

2. Ha szeretnéd, hogy ezentúl e-mailben kapd a számlát, kattints az üres dobozkára, ami mellett azt írja: „Vreau să activez factura electronică“, majd nyomd meg a nagy kék Plătește factura gombot, amihez kicsit lejjebb kell görgetni, ezért nem látszik a fenti képernyőképen.

3. A következő lépés máris a kártyás fizetés. A megjelenő űrlapot töltsd ki a kártyád adataival, 10 hosszú perced van rá:

A kártyatulajdonos különben eltérhet a számlán szereplő személytől, azaz más kártyájával is fizethetsz, például ha te vagy a bérlő, és a tulajdonos nevén a számla, vagy ha megkért nagymamád, hogy fizesd ki neki.

Ha ezzel is megvagy, kattints megint a nagy, kék Plătește mezőre.

4. A banki beállításoktól függően megjelenhet még egy utolsó ablak, amiben a kártyatulajdonos telefonszámára küldenek egy kódot sms-ben. Ezt üsd be az üres mezőbe. A Banca Transilvania banknál ez így néz ki.

5. Kész is vagy, a fizetési bizonylatot e-mailen kapod meg (nézd meg a spam mappádban is). Ha valamiért nem sikerült, egyszerűen kezd elölről.

Ha aktiváltad az elektronikus számlát,

Akkor legközelebb a bejövő emailek között találod, és a következő lépéseket kövesd:

1. Nyisd meg az emailt és kattints a Plătește mezőre.

2. Üsd be a személyi azonosítód (CNP) utolsó hat számát.

3. Válaszd ki a fizetendő számlát, pipáld ki a sor elején, akár többet is és nyomd meg újra a fizetés gombot (Plătește). Le is töltheted (Descarca), ha meg akarod nézni, mennyit fogyasztottál.

4. Újra a kártyás fizetésnél lyukadsz ki, kövesd az instrukciókat fennebb, a 3. ponttól.

Pikk-pakk, ezzel is megvolnál. Következő!