Szabadtéren tarthatók a misék és istentiszteletek

fotó: archív

Május 15-étől lehet szabadtéri misét és istentiszteletet tartani, és kinyitnak a szállodák – közölte csütörtökön késő este Nelu Tătaru egészségügyi miniszter, az országos vészhelyzeti bizottság ülését követően.

14 nap múlva döntenek arról, hogy a hívek visszatérhetnek-e a templomba – mondta Tătaru.

Hozzátette: kinyitnak a szállodák, amelyeknek azonban be kell tartaniuk az egészségügyi és a gazdasági miniszter közös rendeletét a működésre vonatkozóan. A közös étkezőhelyek nem lehetnek nyitva.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk: a május 15-ei híreinket itt lehet követni.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. Vigyázzunk magunkra és egymásra!