Szabadlábon védekezhet Pethő Attila

A Madarasi Hargitán történt erőszakos cselekedetek gyanúsítottjának harminc napos előzetes letartóztatásba vételéről hétfőn este 6 órától tárgyalt az udvarhelyi bíróság. A közel kétórás tárgyalás végén annyit sikerült a helyszínen megtudnunk, hogy Pethő Attilát nem helyezik előzetes letartóztatásba. Sem az érintett, sem az ügyvédje nem nyilatkozott a tárgyalás után.

Frissítés:

Ugyan szabadlábon védekezhet, az elkövető ellen 60 napos hatósági felügyeletet rendelt el az udvarhelyi bíróság – tájékoztat honlapján a Hargita megyei rendőrség.

Kérdésünkre Gheorghe Filip szóvivő elmondta, hogy Pethő Attilának egy megszabott program szerint és kérésre is jelentkeznie kell a nyomozó hatóságoknál és a bíróságon, továbbá nem közelítheti meg a sértetteket (G.R. és K.P.), azok családtagjait vagy bárki mást, aki befolyással lehet az ügy kimenetelére, közvetlenül nem kommunikálhat velük, csak kivételes esetben az ügyvédje által. A felügyelet ideje alatt nem viselhet fegyvert sem.

A tettest a Hargita megyei rendőrség megfigyelés alatt tartja, és értesítenie kell a hatóságokat, amennyiben megváltoztatja a tartózkodási helyét. Amennyiben megszegi a felügyelet szabályait, a bíróság elrendelheti a letartóztatását.

Az udvarhelyi ügyészség máris fellebbezett az ügyben, azt kérve, hogy a hatósági felügyeletet előzetes letartóztatásra szigorítsák. A fellebbezést a Hargita megyei törvényszék várhatóan még a héten tárgyalja – tájékoztatott minket Sütő Ágota Kinga szóvivő.