Súrolja a nullát Udvarhely fertőzöttsége

Szerdán, június 2-án 164 új koronavírusos eset, míg több mint 300 újonnan gyógyult szerepel az országos statisztikában, igaz, a tesztek száma szinte a fele volt, mint az előző napon, amikor 241 eset volt. Láthatóan csökkent a karanténba/elkülönítésbe helyezettek száma is.

Úgy a kórházakban, mint az intenzív osztályokon kezelt betegek száma csökkent országosan, kétezer fertőzött igényel csupán korházi kezelést, és 400 alatt van az intenzív terápiára szorulók száma, ennyire kevesen utoljára 2020 júliusában voltak. A legtöbb új esetet, 24-et Prahova megyéből jelentik, Kolozs megyében és Bukarestben is 20 alatt van a számuk.

Az elhunyt koronavírus-fertőzöttek száma ismét ötven fölé csúszott, 62-en veszítették életüket az utóbbi napon, közülük egy Hargita megyei is. A megyében három új betegről jelentenek, illetve két új gyógyultról, a kórházakban pedig kettővel nőtt a számuk a koronavírusos betegeknek. Így is összesen 33-an vannak, fele az udvarhelyi kórházban, ahol napok óta 20 alatt a fekvőbetegek száma.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi kórház június 2-án, szerdán közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Székelyudvarhelyen