Súlyos baleset történt Szentegyháza kijáratánál

Fotó: Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség

Súlyos baleset történt Szentegyháza Csíkszereda felöli kijáratánál, a 13/A jelzésű országúton április 9-én, kedden. Három személy sérült, egyet közülük a helyszínen újra kellett éleszteni – tájékoztat WhatsApp-üzenetben a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

Az elsődleges vizsgálatok alapján egy 33 éves, Maros megyei férfi, miközben egy személyautót vezetett Csíkszereda felől Szentegyháza irányába, egyelőre tisztázatlan okokból frontálisan ütközött össze egy 47 éves férfi által vezetett személyautóval.

A helyszínre a csíkszeredai tűzoltók is kivonultak egy mentésre specializálódott járművel, egy tűzoltóautóval, és egy elsősegélyt nyújtó autóval.

A Maros megyei autóvezető és a másik autó két – egy 40 és egy 64 éves – utasa szenvedtek sérüléseket. Az egyik áldozatot a helyszínen újra kellett éleszteni. A két másik áldozat eszméleténél volt, őket a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba vitték részletes orvosi kivizsgálásra.

A 47 éves férfi nem állt alkohol befolyása alatt, a Maros megyei autóvezetőt nem tudták alkoholszondával tesztelni az állapota miatt, biológiai mintát vesznek tőle.

A rendőrök továbbra is folytatják a vizsgálatot az esemény pontos körülményeinek tisztázása érdekében, és büntetőügyi eljárást indítanak gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanúja miatt.