Súlyos autóbaleset a Baknya-tetőn (frissítve)

fotó: Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoport, Miklós Lehel

Frontálisan ütközött vasárnap délben két személygépkocsi Székelyszentlélek közelében. A székelyudvarhelyi tűzoltóságtól és a megyei mentőszolgálattól összesen négy egység szállt ki a helyszínre, a négy áldozat mindegyike tudatánál volt a mentők kiérkezésekor, kórházba vitték őket – értesít a megyei sürgősségi helyzetek felügyelősége.

A sérültek állapotáról

a megyei mentőszolgálat orvosigazgatója, dr. Domokos Iván számolt be. Elmondta, 12.38-kor érkezett be a hívás a mentőszolgálathoz, munkatársai két mentővel érkeztek  a helyszínre, és az ott tartózkodó négy sérültből kettőt ők vittek be a székelyudvarhelyi kórházba, a másik két beteget a SMURD-os rohammentő szállította.

Két súlyosabb és két könnyebben sérült személy van. A balesetben résztvevők közeli rokonaitól úgy tudjuk, egy malomfalvi család három tagja ült az egyik autóban. 46 éves férfi vezette a kocsit, ő mellkasi sérülést szenvedett. Utasa, a húszéves lánya súlyosabban megsérült, neki felkarcsont-törése, homloksebe és mellkasi sérülése van. Feleségének is a mellkasa sérült.

A másik autó sorfőrjének jobb bokatörése, bal csuklótörése és mellkasi sérülése van. Ő és a középkorú hölgy stabil állapotban vannak. Mindegyik sérültet a székelyudvarhelyi kórházban kezelik.

A baleset keletkezésének körülményeiről

még nem kaptunk hatósági tájékoztatást. Az Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoport kommentelői szerint több autó haladt egymás után Szentlélek felől Udvarhely irányába, az egyik lefékezett, és hogy ne ütközzön hátulról neki, a mögötte jövő elkapta a kormányt, átment a szemközti sávra, ahol a szemből érkezővel frontálisan ütközött.

Frissítés 2020. október 6-án:

A Hargita megyei rendőrség közleménye szerint a balesetet az okozta, hogy egy 35 éves marosvásárhelyi sofőr az előtte haladó autósorral együtt lefékezett. Az utána érkező 45 éves malomfalvi autóvezető azonban nem tartotta be a követési távolságot, és hogy elkerülje a fékezővel a koccanást, balra kapta a kormányt. Így is nekiment az előtte levőnek, majd áttért a szemközti sávra és frontálisan ütközött a 64 éves székelyudvarhelyi sofőrrel. A balesetben megsérült a malomfalvi sofőr és két utasa, egy 20 és egy 44 éves hölgy, valamint az a férfi, akivel frontálisan ütköztek. A rendőrség bűnügyi kivizsgálást indított.