Step by step osztályt indítanak a Tompa László iskolában

Az oktatásügyi minisztérium közzétette a 2023–2024-es tanévre történő beiratkozás ütemezését az előkészítő osztályokba. Május 3. és 18. között jelentkezhetnek a szülők az iskolák titkárságain a szükséges dokumentumok leadására – olvasható a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal oldalán. 

A 2023-2024-es tanévben kilenc iskola indít előkészítő osztályt

A step by step módszer

egy alternatív oktatási forma, amely nem a hagyományos tanórák szerint működik, hanem ún. központokban, projekt alapon tanulnak a gyerekek, egy-egy témakört dolgoznak fel, és annak kapcsán sajátítják el a megfelelő matematikai, nyelvi, természettudományos, művészeti stb. készségeket, így összefüggést teremtenek a különböző tantárgyak között.

Két pedagógus délelőtt és délután tart foglalkozásokat, melyek során a gyerekek aktív részvételét, véleménynyilvánítását ösztönzik. A tanfelszerelést az iskolában tartják, házi feladatot ritkán kapnak. Az értékelés sem jegyekkel, minősítésekkel történik, hanem szóban és százalékban fejezi ki az oktató a gyerek és a szülő számára, hogy a tananyaghoz képest hogyan teljesít, miben fejlődött és miben kell még fejlődnie. Így zajlik egy nap a step by step iskolában.

A Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium, a Benedek Elek Pedagógiai Líceum, a Bethlen Gábor Általános Iskola, a Tamási Áron Elméleti Líceum és a Tompa László Általános Iskola esetében a bejutás kritériumrendszerhez kötött. A részletek az iskola nevére kattintva olvashatók. 

Napközis ajánlóleveleket április 5. és 26. között kérhetnek a szülők, a dokumentum a speciális kritériumok teljesítéséhez szükséges például a step by step osztályokban. 

A bejutások első eredményeit május 31-én közlik az iskolák. A beiratkozás második fordulója június 6-án kezdődik, az eredményeket június 15-én fogják nyilvánosságra hozni. 

A beiratkozással kapcsolatos naprakész információk a Hargita Megyei Tanfelügyelőség oldalán érhetők el – olvasható a polgármesteri hivatal közleményében. 

A kiemelt kép illusztráció