Nem nőnek, de nem is csökkennek a számok

A háromnapos enyhe csökkenés után eggyel nőtt pénteken a kórházban kezelt betegek száma 137-re. Egy személynek vannak enyhe tünetei. Az intenzív tele van, minden beteg gépi lélegeztetést kap, 4 személyt intubáltak. Az osztályokon további 78 személy állapota igényel oxigénmaszkos légzéstámogatást. 40 fertőzött székelyudvarhelyi lakhelyű, közülük ketten az intenzíven fekszenek, mondta el portálunknak Zörgő Noémi, a városi kórház szóvivője.

A város fertőzöttségi mutatója a DSP pénteki közleménye szerint csütörtökhöz képest bár csökkent 0,10-zel, és így 6,58, még mindig 6 ezrelék fölött vagyunk, meg is kaptuk az új besorolást a megyei katasztrófavédelmi hivataltól pénteken.

A megyében

a hét eleji rekordokhoz képest enyhén visszaesett a naponta igazolt fertőzöttek száma, de még így is magas, 149-cel van több fertőzött pénteken, mint csütörtökön. Kórházban eggyel többen vannak, otthonaikban pedig 66-tal többen gyógyulnak.

A megyei prefektúra péntek közleménye szerint a megyében:

Az országban

naponta még mindig körülbelül 15.000-rel nő az eddig regisztrált koronavírusosak száma, pénteken 15.410-ről jelentett a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

Ugyanez a helyzet az egy nap alatt regisztrált elhunytak számával is, bár kedden volt utoljára rekordmagasságú, akárcsak az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek esetében, az utána jelentett számok is hasonlóan nagyok. A pénteken jelentett 357 koronavírussal fertőzött személyből 19-nek nem volt társbetegsége, és 324 oltatlan volt.

Már egy megye fertőzöttségi mutatója sincs három ezrelék alatt.

Az október 22-ei adatok szerint:

Országos adatok
A kiemelt kép illusztráció