Stabilan egy fölött a város fertőzöttségi mutatója

Székelyudvarhely fertőzöttségi aránya továbbra is meghaladja az egy ezreléket: először vasárnap lépte át az egyes értéket, majd egy napig visszaesett, de azóta stabilan fölötte van. Ez azért lényeges, mert egy ezrelék fölött sárga forgatókönyvre kell, hogy áttérjenek az oktatási intézmények Udvarhelyen, valószínűleg a következő héttől. Erről péntekenként szokott dönteni a megyei vészhelyzeti bizottság.

A városi kórházban még mindig stabilan 90 feletti a városi kórházban fekvő koronavírusos betegek száma, ami a duplája az utóbbi két hónap átlagának, utoljára november végén volt ennél több, száz körüli beteg.

Megyei szinten hetek óta hullámzik a napi esetszám, csütörtökön már a negyvenet is megközelítette, miután a szerdai érték egy hét elteltével újra elérte, sőt meghaladta a harmincas küszöböt. Körülbelül feleennyi (20) gyógyultat jelentettek, összességében átlépte a hatezret, ami az összesetszám 90%-át jelenti.

Az országban február közepe óta tart az új esetszám folyamatos növekedése, már harmadik napja hatezer feletti ez az érték, utoljára január elején volt hasonló, de akkor is csak rövid ideig.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi városháza március 18-án, csütörtökön közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Székelyudvarhelyen

Kiemelt kép: Egyed Ufó Zoltán