Sötétbe borult a fél város

Fotózta Pál Edit Éva a Kossuth utcában.

A kedd délutáni áramkiesésről, amely Udvarhely több negyedét is érinti, egyik kollégánk értesített, akit a Merkúr áruházban ért váratlanul a sötétség. Többször is odalett az áram, majd úgy is maradt, ezért nem szolgálnak ki az üzletek, nem nagyon engednek be az épületbe, hogy a lopást elkerüljék – számolt be az ottani helyzetről. Az épületből kilépve azt tapasztalta, hogy a közvilágítás sem működik a környéken, a Kossuth utcán végig sötét volt, egészen a főtérig.

Egy másik kollégánk a Kisköved utca sarkáról jelentette, hogy ott sincs áram, ahogy abban az áruházban sincs, amihez a Lidl, Deichmann, Altex, Merkúr üzletek tartoznak. A Csalókáról úgy tűnik, a Bethlen negyed többi részében is sötétség van, ahogy Bethlenfalván is. A Csereháton, a Tábor negyedben, Kadicsfalván és a Küküllő túlsó partján az ipari zónában viszont van villany, legalábbis közvilágítás.

Se az áramszünet okáról, se az időtartamáról, se az érintett zónákról nem tudott pontos tájékoztatást adni az áramszolgáltató udvarhelyi képviselője. De így biztos nem marad, dolgoznak rajta, biztosított felőle.

A megfigyeléseket délután 4 és 6 óra között végeztük.