Sötét hétvégéje van az udvarhelyieknek

Szombat kora délután óta a város több részén szünetel a villanyszolgáltatás: az Udvarhelyszéki tudakozó nevű Facebook-csoportban a lakók arról számoltak be, hogy áramkimaradás van többek között a Sósfürdő, Forrás, Orbán Balázs, Sziget, Rákóczi Ferenc, Nicolae Bălcescu, Rózsa, Villanytelep, Kuvar, Építők, Tábor, Baróti Szabó Dávid utcákban. Többen is arra panaszkodtak, hogy bár próbálták felvenni a kapcsolatot a szolgáltatóval, nem sikerült elérniük azt.

Este a helyi rendőség arról számolt be, hogy a 20 kV-os, középfeszültségű hálózaton jelentkezett több probléma, és ez okozta a város számos részén jelentkező áramkimaradást, hozzátették azt is, hogy több csoport dolgozik a probléma helyreállításán.

Vasárnap 10 órakor újabb posztot osztottak meg a Facebook-oldalukon az áramkimaradással kapcsolatban: több vezeték is elrobbant a földben, és bár ezek egy bizonyos részét sikerült megoldani, és így a város egy részén visszaállították az áramszolgáltatást, a teljes helyreállítás időigényes feladat, írták. Forrásaik szerint az áramszolgáltató vállalat dolgozik a probléma megoldásán, és remélhetőleg még a mai nap folyamán sikerül megtalálni a problémás vezetékeket, és helyreállítani azokat.