Sorozatban a tizenharmadik aranyát szerezte

Ilyés Ferenc továbbra sem áll le, és csapattársa is újabb elsőségnek örvendhet.
Fotó: Városi Sportklub

Minden udvarhelyi bringás dobogóra állt Fehér megyében, a Déli Kárpátok Páring-hegységéhez tartozó Kudzsiri-havasokban szervezett terepbicikli versenyen.

A Városi Sportklub kerékpáros csapatából Ilyés Ferenc és Szaniszló Roland utazott a Luncile Prigoanei nevű helységbe, ahonnan rajtolt a verseny, Udvarhelyről velük tartott még Gelei István.

A Sureanu Bike Fest nevű versenyen két versenytáv közül választhattak a résztvevők: a 30 kilométeres táv 700 méteres szintkülönbséggel, az 50 kilométeres táv 1400 méteres szintkülönbséggel nehezítette a bringások dolgát. Utóbbi táv 2000 méter fölé emelkedett, majdnem érintve a 2130 magas Péter-csúcsot. Mindkét távon külön választották a 34 év alattiak, illetve a 34 év fölöttiek korcsoportját.

A rövidtávon Szaniszló Rolandnak sikerült legelsőnek célba érnie, így ő lett a 34 év alatti kategória, illetve az összesített első helyezettje is. Ezen a távon Gelei István egy technikai hibával küzdve is megszerezte a harmadik helyet.

Az 50 kilométeres versenyben Ilyés Ferenc volt a leggyorsabb versenyző, aki a 34 feletti kategória és az összesített táv győztese is lett. Neki az idén zsinórban ez a 13-ik aranyérme volt.

A Városi Sportklub kerekesei hétvégén Csíkszeredába, az MTB Maratonra készülnek, amelynek útvonala a Csíki Havasokba vezeti őket, az 1493 méteres Szellő-tető érintésével. A szeptember 1-én rendezett verseny jelentősége abban áll, hogy országos bajnokot avatnak.