Sokkoló: Biciklinek képzelte magát egy kocsi!

Nem lehetetlen az együttélés egy magát bringának képzelő kocsival, csak igényel egy kis edzettséget.

Kedden délután két kerékpár azt vette észre, hogy nem tudnak leparkolni a Merkúr áruháznál levő biciklitartónál, mert egy autó legalább hat helyet elfoglal. Kiderült, kerékpárnak képzeli magát az illető.

Az autopszichiátriára szakosodott dr. Nincskimind A. Kereke portálunk kérdésére megjegyezte, hogy talán a megnövekedett forgalom, vagy a közlekedők felkészületlensége az oka, de az utóbbi időben egyre többször fordul elő hasonló eset.

Haránthasizommal behajolsz, karból felemeled.

Van, hogy kerekesszéknek képzelik magukat, máskor kocsibeállónak az autók. Egy-egy jármű testképzavarral is rendelkezik: azt gondolja, hogy ő egy keskeny roller, vagy egy Fiat 500, és elfoglalja a teljes parkolót meg járdát, vagy épp ellenkezőleg, nekiszökik a Hargitának, és nem bírja a pici motorja.

Mielőtt abba a tévhitbe esnénk, hogy csak az autókra jellemző ez a jelenség, a szakértő figyelmeztet: a biciklikkel sincs minden rendben, ők leggyakrabban gyalogosnak gondolják magukat, s átsuhannak az átjárón, nem jeleznek kanyarodáskor, forgalommal szemben mennek, vagy éppen autónak képzelik magukat és a sáv kellős közepén hajtanak.

Aztán kis gerinccsavar, erőteljes bokamasszázs a pedáltól, és visítás után kitolatsz, ha már egy képzelt bringa elé pofátlanul beálltál.

A doktor szerint az utólagos kezelés igen fájdalmas: büntetéssel lehet szabályozni ezt a típusú mentális betegséget. A házilagos módszereket, mint a kerékkiszúrás vagy szélvédőkarcolás, inkább ne próbáljuk ki, mert mi járhatunk rosszabbul. Dr. Nincskimind A. Kereke szerint inkább a megelőzésre kellene helyezni a hangsúlyt, minden járművezető és gyalogos figyeljen oda jobban a közlekedési eszközére.