Sokat tudsz a bolygóról, a városról és nem csak?

Hány óra körbetekerni a világot? Ki találta fel a fagyit? Mikor született az első polgármester Udvarhelyen? – ha ezekre a kérdésekre tudod a válaszokat, akkor biztosan ott a helyed a KÖZ.-ban szervezett kvízesteken. A KÖZ. és a Civil Kurázsi Egyesület így kapcsolódik be a játék évébe, öt plusz két alkalommal teheted próbára a tudásod.

Először, április 29-én

a Föld lesz a középpontban a Föld napja miatt, június 24-én a városunk, Székelyudvarhely a városnapok miatt. A KÖZ. augusztusban szervezi majd a családfesztivált, ezért augusztus 18-án a család lesz a tematika, augusztus 28-án pedig az emlékeink, az 56-as forradalom miatt. A decemberi a karácsonyról, a szilveszterről, a Mikulásról, az adventről, az egymásra hangolódásról és az ünnepi időszakról fog szólni, sorolta portálunknak Nagy Vanda, a KÖZ. közösségi tér ötletgazdája.

Ezen kívül lesz még két kocsmakvíz is, ezek a többi öttel ellentétben nem a KÖZ.-ban lesznek majd, hanem valamelyik kocsmában, „valamikor ősszel”, és nem lesznek tematikusak – tudtuk meg Nagy Páltól, a Civil Kurázsi Egyesület elnökétől.

Mik lesznek a szabályok?

A kvízestekre négyfős csapatok jelentkezését várják. Kötelező csapatkapitányt választani, ő felel a csapatért és kommunikál a kvízmesterrel, Járai Ricsivel. A helyek száma korlátozott, ne halogass, maximum nyolc csapat tud játszani, ezért a belépés regisztrációhoz kötött. Az alsó korhatár 16 év.

A játék három fordulóból áll, mindenik után 15 perces szünet lesz. A fordulók végén a javítást minden esetben az ellenfél csapata végzi.

A játék alatt a két kihelyezett tollat lehet használni, kéket a megoldásnál, pirosat a javításnál. Bármilyen más külső segítség igénybevétele tilos. A telefonokat az asztalokra kihelyezett dobozokban kell hagyni, csak szünetben lehet őket használni. Ha ezt valaki megszegi, a kvízmester vagy büntetőpontot ad, de akár a játékból való kizárással is járhat a szabálytalanság.

A kvízmester dönt a vitás helyzetekben is, és ő segít egyértelműsíteni a kérdéseket, de nem mondhatja meg a helyes választ.

Minden kvízesten maximum 10 pontot lehet szerezni. Aki részt vesz az összes alkalmon, jogosult a főnyereményre.

Jelentkezni

ide kattintva tudsz. A belépés 60 lejbe kerül csapatonként, ezt az összeget minden alkalomra be kell majd fizetni. A regisztráció csak a belépő kifizetésével válik érvényessé. Ebből finanszírozzák majd a kvízmester és a teremhasználat díját, illetve a főnyereményt, egy egésznapos élményt a Deság Resortban go-karttal, raftinggal, welnesszel, vacsorával. Minden alkalom végén könyvutalvánnyal, kávéutalvánnyal és egyéb kisebb nyereményekkel gazdagodhatnak a résztvevők.

Ha bármilyen kérdésed van, érdeklődni a KÖZ. Facebook-oldalán vagy a 0757 393 669-es telefonszámon tudsz.

A kiemelt kép illusztráció