Sok kislány debütált az elsőosztályban a hétvégi bajnokin

Sólyom Heni góljával szépített a Vasas, fotó: GÁL ELŐD/arcíhvum

Utolsó előtti bajnokiját játszotta a hétvégén a Vasas Femina a női labdarúgóbajnokság rájátszásában vasárnap, május 22-én Alexandrián.

„A kettős csapattal utaztunk le, nem az első számúval, mert szerdán a Román Kupa elődöntője lesz Kolozsváron és úgy döntöttünk, hogy azt a 13-14 játékost, akikre ott számítunk, nem visszük le. Elsősorban a kislányok kaptak egy lehetőséget, másrészt az elsőszámú gárdát nem szerettük volna 700 kilométert utaztatni, úgy éreztük, hogy ez nem tett volna jót, pláne, hogy a bajnokságban úgy sem tudunk sem feljebb jönni, sem lejjebb csúszni” – nyilatkozott Székely János, a tabellán ötödik helyet elfoglaló Vasas edzője.

A mester a Dénes – Szabó, Sinka, László, Benczédi, Pásztor, Rezmelița, Zănoaga, Sólyom, Balázs, Szilveszter kezdősort küldte pályára. A cél az volt, hogy a csapat megmutassa, hogy az elsőosztályban a nagyok nélkül is tudnak boldogulni, gólt szerezni, ami sikerült is, 2-0-s állásnál szépített a csapat Sólyom Heni góljával. Ezután a hazaiak még rúgtak 4-et, és 6-1 lett a találkozó végeredménye, Alexandria javára.

„Jó harcos mérkőzés volt, bátrak voltak, nem álltak le a lányok. Ilyen tapasztalatlan csapattal számítottunk rá, hogy nem tudjuk ezt gólok nélkül megúszni, de a cél az volt, hogy találjunk is be. Ez sikerült” – értékelt Székely János.

A csapat nehéz hét elé néz, ugyanis szerdán, május 25-én Kolozsvárra utaznak, ahol a helyi Olimpiával játszanak elődöntőt 11 órától, majd vasárnap, május 29-én a sétatéri stadionban utolsó bajnokijukkal búcsúznak közönségüktől, a bukaresti Fair Play lesz az ellenfél.