Soha jobb visszatérést

Fotó: Nagy Elemér személyes archívuma

A Bihar megyei Belényesen szervezte idén a Romániai Atlétika Szövetség a veteránoknak kiírt országos utcai futóbajnokságot, amelyen a székelyszentkirályi Szent István Általános Iskola testnevelés tanára, Nagy Elemér is részt vett, több Balkán- és Európa-bajnokságon érmet szerzett versenyzővel együtt.

„Annak ellenére, hogy utcai futásnak volt titulálva, a táv 80 százaléka terepen zajlott”, ezt nehezítette a 104 méteres szintkülönbség és az óriási meleg, számol be Nagy Elemér, ahogy arról is, hogy a szokásos chippel történő mérést alkalmazták, ami a legpontosabb eszköznek felel meg ezekben a futóversenyszámokban.

A testnevelés tanár korcsoportjában a negyedik helyet szerezte meg. Ezt azért is tudja be szép eredménynek, mert sérülései miatt háromhetes kihagyáson van túl. Nagy Elemér 4,21 perc/kilométeres átlagot szaladt, és maximális sebessége 3,01perc/kilométer volt.

A veterán sportoló most terepversenyekre készül, de legfontosabb megmérettetése az augusztusi országos bajnokság lesz Bukarestben, majd következik a Balkán-bajnokság Albániában.